Ексклюзиви
вівторок, 19 квітня 2011 14:05

Вихід аграріїв на міжнародні фондові ринки розтягнеться на декілька років?

Вихід аграріїв на міжнародні фондові ринки розтягнеться на декілька років?

На фоні ослаблення впливу світової фінансової кризи акції українських аграрних компаній і в 2010 році продовжували зростати в ціні.

Загальна капіталізація аграрних компаній, що торгуються на світових фондових майданчиках, наприкінці лютого 2011 року становила 8,6 млрд дол., що майже у 2,5 раза більше ніж на початку 2010 року. Проте, сам процес виходу на міжнародні ринки капіталу може зайняти від 6 місяців до декількох років, стверджують в Асоціації "Український клуб аграрного бізнесу" (УКАБ).

"Важливо розуміти, що успіх у залученні коштів на світових фондових майданчиках - це не день і не два кропіткої роботи. Позитивні фінансові результати найуспішніших українських компаній були досягнуті за рахунок вертикалізації бізнесу, яка передбачає створення широко впізнаваної брендованої продукції та закритого циклу виробництва - "від поля до столу", - стверджує експерт аграрних ринків УКАБ Тарас Гагалюк.

У той же час сам процес виходу на міжнародні ринки капіталу може зайняти від 6 місяців до декількох років, оскільки складається з кількох дуже складних етапів, що включають в себе аудит і due diligence.

"Метою due diligence є виявлення та подальша мінімізація юридичних ризиків, котрі можуть вплинути на інтерес потенційних інвесторів з точки зору вартості активів та наявності інших бізнес-ризиків", - стверджує Денис Лисенко, партнер юридичної фірми "Василь Кісіль і Партнери".

За словами Лисенка, основні напрямки юридичної перевірки полягають у докладному вивченні структури власності та історії її формування, корпоративного управління (з метою визначення які саме зміни необхідні для досягнення цілей розміщення), основних титулів на активи, нерухомість, об'єкти інтелектуальної власності, ключові договірні зобов'язання, фінансування групи емітента, регуляторне забезпечення господарської діяльності і наявність судових спорів та арбітражних процесів за участі групи компаній емітента.

Зараз ви читаєте новину «Вихід аграріїв на міжнародні фондові ринки розтягнеться на декілька років?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути