Ексклюзиви
середа, 01 липня 2020 11:00

Відсьогодні Нацбанк регулює роботу ломбардів та кредитних спілок: що це означає

Національний банк з 1 липня перебрав на себе функції регулятора ринків небанківських послуг. До цього вони належали Нацкомісії з цінних паперів і фондового ринку.

Зміни пов'язані з прийняттям у вересні 2019-го закону про "спліт". Це було однією з вимог продовження співпраці з Міжнародним валютним фондом.

Тепер Нацбанк контролює роботу не тільки банківських установ, а й страхових, лізингових, фінансових компаній, кредитних спілок, ломбардів та бюро кредитних історій.

Автор: НБУ
  Завдяки новвоведенню зросте захист прав споживачів та розшириться система гарантування виплат з накопичувального страхування та вкладів учасників кредитних спілок.
Завдяки новвоведенню зросте захист прав споживачів та розшириться система гарантування виплат з накопичувального страхування та вкладів учасників кредитних спілок.

"Отримаємо вдосконалене регулювання небанківського сектора у відповідності до міжнародних стандартів та провідних практик. А це прозорий та здоровий ринок небанківських фінпослуг, який надає якісні послуги і заслуговує на довіру споживачів", - наголосили в НБУ.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кредити на короткий термін не подешевшають

Завдяки нововведенню зросте захист прав споживачів і розшириться система гарантування виплат з накопичувального страхування та вкладів учасників кредитних спілок.

Регулятор приділятиме особливу увагу фінустановам, які залучатимуть кошти громадян. Низькоризикові сегменти небанківських фінансових послуг навпаки чекає дерегуляція.

Найчастіше українці здають до ломбардів золоті прикраси. Найбільше несуть каблучок. На другому місці - техніка. Зокрема, мобільні телефони, ноутбуки, планшети. Переважно клієнтами є люди віком від 26 до 35 років. Пенсіонери рідко звертаються до ломбардів.

Зараз ви читаєте новину «Відсьогодні Нацбанк регулює роботу ломбардів та кредитних спілок: що це означає». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути