четвер, 18 серпня 2016 16:18

Відкриватимуться магазини з дешевими товарами

Відкриватимуться магазини з дешевими товарами
ustor.com.ua

Покупці зараз керуються тільки ціною. Тому магазини або скорочують свої площі й закривають торговельні точки. Або пропонують дешеві товари. Про це розповів у коментарі Gazeta.ua Олексій Дорошенко - директор Української асоціації постачальників торговельних мереж.

"Нижчу вартість товарів забезпечують через менші витрати на зарплату. Наприклад, у залі може не бути консультантів, пакетів для товарів, вітрин. Можуть не витрачати грошей на холодильні вітрини через малий асортимент продукції. Натомість буде багато товарів, виготовлених під власною торговельною маркою. Коштують такі дешевше, а вигода для магазину більша", - пояснює Олексій Дорошенко.

Найближчим часом відкриватимуться магазини, які позиціонують себе дискаунтерами - пропонують товари за низькими цінами. Розвиток такого формату говорить про те, що ритейлери не сподіваються на збільшення кількості споживачів у гіпер- та супермаркетах.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт спрогнозував ціни в магазинах

Під власною торговою маркою мережі часто випускають товари, які користуються найбільшим попитом. Це печиво, соки, бакалея, крупи, консервація.

"Ці товари розраховані на покупців з низьким рівнем доходів. Серед них не може бути продуктів, орієнтованих на людей з середніми доходами. Або домовляються з підприємствами, які мають свої відомі марки. Для супермаркета декілька власних компаній - це мало. Тому вони аналізують, яка продукція має хороший попит. Домовляються з її виробниками. Якщо ті погоджуються, паралельно виробляють продукцію під власною маркою мережі", – пояснює Дорошенко.

Українці вже давно не закуповуються на місяць і на тиждень.

"Переважають щоденні покупки. Тому формат гіпермаркетів відходить на другий план. Найбільшим попитом користуються магазини поруч із домом", – говорить експерт.

Найбільше купують товари щоденного споживання - олію, крупи, борошно, хліб, недорогі види м'яса чи м'ясних виробів, цукор, молочні продукти і овочі борщового набору.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Криму подорожчали харчі і послуги

Зараз ви читаєте новину «Відкриватимуться магазини з дешевими товарами». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути