середа, 27 липня 2016 15:32

Експерти розповіли про споживчі настрої українців

Експерти розповіли про споживчі настрої українців
economics.unian.ua

Українці стали купувати більше.

Про це в коментарі Gazeta.ua розповіли в компанії Pro-Consulting.

"В очікуванні нових хвиль інфляції українці купують товари зі списку першої необхідності. Особливо популярні також стали акційні товари. У такий спосіб торгові мережі намагаються звернути увагу споживачів на продукти, які не мають першочергової необхідності", – йдеться у дослідженні.

За словами аналітиків, через падіння цін напівфабрикати та продукти швидкого харчування почали купувати більше. Збільшення обсягів роздрібної торгівлі констатують і в Українській асоціації постачальників торгових мереж.

"Оборот роздрібної торгівлі в Україні за перше півріччя зріс на 2%. Це говорить про збільшення купівельної спроможності. Лідери ритейлу нарощують продажі швидше. Деякі з них заявляють про зростання продажів на 8% у порівнянні з минулим роком", – говорить директор асоціації Олексій Дорошенко.

За його словами, це свідчить про покращення купівельної спроможності. Найбільше торгівля зростає на Київщині. Тут роздрібні продажі зросли на 8%, у Львові, Черкасах та Вінниці - близько 5%. Менше стали купувати в Житомирській, Чернівецькій та Дніпропетровській областях. Тут падіння роздрібних продажів склало від 4,5% до 3%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт пояснив, чому суттєво відрізняються ціни в магазинах

Нагадаємо, гречка подешевшала вперше за рік.

Зараз ви читаєте новину «Експерти розповіли про споживчі настрої українців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути