четвер, 24 травня 2018 06:21

Велика Британія захлинається російськими "брудними грошима"

Велика Британія захлинається російськими "брудними грошима"
Британія "відмиває" російські гроші. Фото: Banker

За оцінкою британського підрозділу Transparency International, у британський ринок нерухомості вкладено щонайменше 4,4 млрд "брудних фунтів"; з них близько 970 млн припадає на багатих росіян.

Британія мусить вибудувати єдину стратегію протидії російському політичному режиму, а також посилити інструменти фінансового тиску на Володимира Путіна і його оточення. Це – головний висновок парламентської доповіді, яку підготував комітет палати представників з міжнародних справ,повідомляє ВВС Україна.

Основою документа стали свідчення антикорупційних активістів і журналістів, а також інформація, яку надали аудиторські фірми та дослідницькі центри.

Серед опитаних були і російські громадяни: так, наприклад, свідчення у британському парламенті давали виконавчий директор Фонду боротьби з корупцією Володимир Ашурков, співзасновник ClampK ("Кампанії за законодавство проти відмивання грошей клептократів через нерухомість") Роман Борисович і опозиціонер Гаррі Каспаров.

Документ, який уклали за підсумками парламентського розслідування, отримав назву "Золото Москви: російська корупція у Великій Британії".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Хабар є частиною ведення бізнесу"- ризики української економіки

Велика Британія роками не робила достатньо для того, щоб зупинити потік "брудних грошей" з Росії.

Нинішнє "антивідмивне" законодавство по суті так і не стало ефективним інструментом боротьби з корупціонерами через відсутність політичної волі у британського керівництва.

Зараз ви читаєте новину «Велика Британія захлинається російськими "брудними грошима"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути