Ексклюзиви
понеділок, 12 лютого 2024 17:45

В уряді відреагували на знищення польськими фермерами українського зерна

В уряді відреагували на знищення польськими фермерами українського зерна
11 лютого польські фермери висипали зерно з українських вантажівок у населеному пункті Дорогуськ на кордоні з Україною. Фото: bbc.com

Міністерство аграрної політики та продовольства України засудило навмисне знищення польськими протестувальниками українського зерна на українсько-польському кордоні.

В уряді уважно спостерігають за ходом розслідування даного інциденту та очікують на швидке встановлення і покарання винних. Про це заявило Мінагрополітики.

"Ми розуміємо, коли польські фермери відстоюють свої інтереси у цивілізований спосіб. Але цей випадок знищення української пшениці не має нічого спільного з мирними протестами ані з юридичної, ані з моральної точки зору", - сказали в уряді.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Польщі хочуть перевіряти все українське зерно

Вже два роки повномасштабного російського вторгнення українські аграрії працюють під постійними ворожими обстрілами, зазнають величезних збитків, заявило Мінагрополітики.

"Вони здобувають це зерно надзвичайно важко і часом ціною свого життя", - сказали.

Міністерство запросило польських фермерів до України пересвідчитися, в яких умовах зараз працюють українські аграрії.

"Чотири мільйони малих фермерів в Україні готові поділитися своїм досвідом з польськими колегами", - заявили в уряді.

Водночас Мінагрополітики висловило щиру вдячність полякам, які допомагали і продовжують допомагати українському народу у цей важкий для нас час.

"Окремо хочемо зазначити, ми абсолютно впевнені, що такі випадки не зможуть вплинути на нашу спільну боротьбу і на велику підтримку польського народу, яку ми відчуваємо протягом двох років у війні проти російського загарбника", - сказали в уряді.

11 лютого перед пунктом пропуску "Ягодин - Дорогуськ", де заблокований рух вантажівок, польські фермери висипали зерно з кількох українських фур. Справу розслідує польська поліція.

Українське зерно рухалися транзитом до Литви. Українські дипломати перебувають на прямому звʼязку з водіями зазначених вантажівок, заявив посол України у Польщі Василь Зварич.

Заради дружніх українсько-польських відносин винуватці цієї провокації мають бути притягнуті до відповідальності, сказав міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба.

Зараз ви читаєте новину «В уряді відреагували на знищення польськими фермерами українського зерна». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути