середа, 17 травня 2017 17:21

В уряді сказали, скільки потрібно працювати до пенсії

В уряді сказали, скільки потрібно працювати до пенсії
25-35 років трудового стажу потрібно буде мати для виходу на пенсію. Фото: luxnet.ua

25-35 років трудового стажу потрібно мати для виходу на пенсію. У пенсійній реформі передбачене поетапне збільшення цього терміну.

Про це йдеться в інформаційних матеріалах на урядовому інтернет-ресурсі про пенсійну реформу, пише УНІАН.

"Пенсія за віком 60 років призначатиметься при наявності страхового стажу 25 років. Кожні 12 місяців вимога до розміру страхового стажу збільшуватиметься на 1 рік. 2028-го, щоб отримати пенсію за віком, необхідно буде мати 35 років страхового стажу", - йдеться в матеріалах.

Згідно із запропонованим варіантом пенсійної реформи, щоб стимулювати продовження роботи після досягнення пенсійного віку пропонують залишити дійсну систему доплати (бонус) за пізніший вихід на пенсію - 0,5% від нарахованої пенсії за кожен додатковий місяць страхового стажу (або 6% за рік).

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: МВФ прокоментував запровадження накопичувальної пенсійної системи в Україні

У разі виходу на пенсію з відстрочкою понад 5 років такий бонус становитиме 0,75% від нарахованої пенсії за кожний місяць страхового стажу після досягнення 60-річного віку (або 9% за рік). Також передбачається, що в 63 роки пенсія за віком, як для чоловіків, так і для жінок, призначатиметься при наявності страхового стажу тривалістю від 15 до 25 років.

Кожні 12 місяців вимога до кількості страхового стажу збільшуватиметься на 1 рік до досягнення 2028-го 25-35 років страхового стажу. При цьому, якщо у 63-річної особи не буде зазначеної тривалості страхового стажу, вона матиме право вибрати - доопрацювати необхідну кількість років або придбати необхідну тривалість страхового стажу для призначення пенсії у віці від 63 до 65 років.

Починаючи з 1 січня 2019 року, особи, у яких страховий стаж становитиме 15 років, пенсію за віком призначатимуть у 65 років. При цьому, особи, у яких відсутній страховий стаж тривалістю 15 років, матимуть право на призначення державної соціальної допомоги.

У представництві Міжнародного валютного фонду в Україні розповіли про причини збитковості Пенсійного фонду. Основні проблеми - низька ставка єдиного соціального внеску, мала кількість платників і значне заниження заробітної плати.

Зараз ви читаєте новину «В уряді сказали, скільки потрібно працювати до пенсії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути