вівторок, 21 червня 2011 14:41

В Україні зросте й інфляція, й ВВП - Світовий банк

В Україні зросте й інфляція, й ВВП - Світовий банк

Світовий Банк (СБ) поліпшив прогноз зростання валового внутрішнього продукту (ВВП) України в 2011 році з 4% до 4,5%.

Про це повідомив старший економіст представництва Світового банку в Україні Руслан Піонтковський на прес-конференції у вівторок.

За його словами, динаміка економічного розвитку в другій половині поточного року сповільниться, зокрема під впливом зростання цін на імпортований газ.

СБ також погіршив прогноз інфляції на поточний рік до 11,4% з 10,7%.

Згідно з оновленим прогнозом СБ, зростання ВВП в Україні в 2012 році очікується на рівні 5%, тоді як раніше прогнозувалося на рівні 4,5%, а в 2013 році очікується уповільнення економічної динаміки до 4,5%.

Інфляція в 2012 році, згідно з уточненим прогнозом, досягне 10% порівняно з 8,9% в попередніх оцінках, в 2013 році СБ прогнозує уповільнення інфляції до 7,4%.

Відповідно до прес-релізу СБ, зростання української економіки на 4,5-5% у найближчі роки значно нижче потенціалу Україна.

Крім того, в оновленому прогнозі погіршений показник очікуваного дефіциту рахунку поточних операцій в 2011 році з 3,1% ВВП до 4%.

Дефіцит поточного рахунку в 2012 році очікується на рівні 5%, тоді як раніше зроблені оцінки припускали 3,4% ВВП. У 2013 році очікується дефіцит поточного рахунку на рівні 5,1% ВВП.

Зараз ви читаєте новину «В Україні зросте й інфляція, й ВВП - Світовий банк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути