Ексклюзиви
четвер, 07 вересня 2023 20:34

В Україні різко знизилися ціни на буряк

В Україні різко знизилися ціни на буряк
Кілограм буряка коштує майже на 4 грн дешевше, ніж у попередньому місяці. Фото: Pixabay

В Україні різко знизилися ціни на буряк.

За даними Мінфіну, у серпні 2023 кілограм овочу коштував 12,86 грн, а молодий буряк можна було придбати за 15,03 грн. "Главком" дізнався, яка зараз ціна на овоч в українських магазинах.

В середньому кілограм буряка коштує майже на 4 грн дешевше, ніж у попередньому місяці. За один кілограм овочу доведеться віддати близько 9 грн.

Auchan – 8,60 грн/кг
Metro – 8,84 грн/кг
Varus – 8,50 грн/кг
Megamarket – 9,90 грн/кг
АТБ – 9,29 грн/кг
Novus – 8,59 грн/кг

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Україні подешевшали популярні овочі

У мережі супермаркетів "Фора" ціна на буряк – 9,90 грн. Зараз за знижкою кілограм овочу можна купити всього за 6,90 грн.

Проте в деяких магазинах ціна порівняно з минулим місяцем майже не змінилася, знизившись лише до 12 грн за кілограм. За таку ціну буряк можна придбати в магазині "Добриня".

Аналітики прогнозують, що ціни на буряк та інші овочі зростуть, але здорожчання буде практично непомітним та не перевищить 5%. Причина полягає в тому, що сезон овочів добігає кінця.

Українські виробники зараз продають моркву по 7-12 грн/кг, що в середньому на 16% дешевше, ніж наприкінці минулого робочого тижня, а також на 40% дешевше, ніж рік тому.

Наразі попит на моркву залишається невисоким, тоді як фермерам необхідно продати досить великі обсяги цієї продукції середніх сортів, що не підлягає тривалому зберіганню. Про це повідомили експерти аналітичної платформи EastFruit.

Зараз ви читаєте новину «В Україні різко знизилися ціни на буряк». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути