четвер, 27 вересня 2018 10:48

В Україні рекордно подорожчала цибуля

В Україні рекордно подорожчала цибуля
У середньому кілограм якісної цибулі коштує 7-8 грн. Фото: poradu.pp.ua

Цибуля коштує вдвічі дорожче, ніж в аналогічний період минулого року. На ринку у Львові за кілограм просять від 7 до 10 грн. Ціна залежить від якості та розміру овочів.

"Багато дощів, тому багато зіпсованої цибулі. У Херсоні з поля продають по 6,5-7 гривень, на базарі - по 8 гривень. Всі хочуть дешевше, але як дешевше? Задарма возити немає сенсу", - каже продавець із Херсона Євген Погоня, пише Сегодня.

У Сумах дефіцит на цибулю. Розкуповують навіть неякісні овочі. За них просять 5,5 грн/кг. Добірна цибуля коштує 8-11 грн/кг.

Столичні оптовики відпускають цибулю по 8 грн/кг. Роздрібні ціни стартують від 10 грн. Найдорожче - 25 грн/кг - коштує солодка салатна цибуля.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Скільки українців роблять запаси на зиму

Цьогоріч цибуля вродила погано через спеку на початку літа та дощі наприкінці. Крім того, фермери притримують якісний товар.

"Перекупники, які планують заробити на зберіганні, щоб утримати ціну в другій половині сезону, зараз досить активні. Вони скуповують цибулю, закладають на зберігання. Попит вище, ніж пропозиція. Тому бачимо зростання ціни на цибулю", - говорить експерт плодоовочевого ринку Тетяна Гетьман.

За її словами, за місяць ціни почнуть знижуватися.

За останній рік у гривнях найбільше подорожчали сало, варена ковбаса й яловичина — від 19,5 до 18 грн за кг. Морква подорожчала на 15,1 грн, десяток яєць – на 10,1 грн, сметана – на 7,3 грн.

Зараз ви читаєте новину «В Україні рекордно подорожчала цибуля». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути