понеділок, 23 липня 2018 14:42

В Україні подорожчав газ для автомобілів

В Україні подорожчав газ для автомобілів
В Україні подорожчав газ для автомобілів. Фото із відкритих джерел

За останні три дні в Україні подорожчав автогаз на 7-30 копійок за літр.

Про це повідомляє видання Хвиля.

У мережах запровок Luxwen, "Автопорт" і "Татнефта-АЗС-Україна" автогаз подорожчав на 30 коп./л, – до 13,79 грн.л, 14,50 грн/л і 13,80 грн/л відповідно. На станціях "Укргаздобича", Jazz Oil, і Glusco СУГ додав у ціні 10 коп/л.

А на заправках AMIC, Shell, UPG, "БРСМ-нафта", KLO і Route 20 підвищили ціни на 7–26 коп/л. Таким чином, середня ціна газу на заправках становить 14 грн 5 коп.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Створили сайт Укрнафти, який дарує кожному 200 літрів бензину

На ціну автогазу в Україні сьогодні впливають 2 ключові чинники. Основний драйвер зростання - збільшення цін у Росії, яка залишається найбільшим постачальником сировини на український ринок, - 41% автогазу за підсумками I півріччя 2018 року.

"За травень-червень вартість газу в Росії встановила історичний рекорд. Динаміка обумовлена різким збільшенням попиту на автогаз на внутрішньому російському ринку, а також ремонтними роботами на низці потужних виробництв у РФ.Через підвищення вперше за 3,5 роки в Росії було введено мито на експорт СУГ. Ці процеси позначилися на ринку всієї Східної Європи", – відзначає аналітик "Консалтингової групи А-95" Артем Куюн.

Іншим важливим фактором, який впливає на ціну автогазу в Україні, є ціна на газ в Європі та Середземномор'ї. Зважаючи на падіння ціни на барель нафти до 72 доларів, це і стримує український ринок від різкого здорожчення нафтогазу.

Нещодавно Україна стягнула з російського "Газпрому" понад 100 млн гривень на користь держави у рамках рішення Стокгольмського арбітражу. Також були заарештовані та спрямовані на реалізацію корпоративні права цієї компанії вартістю приблизно в 600 млн грн.

Зараз ви читаєте новину «В Україні подорожчав газ для автомобілів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути