Ексклюзиви
середа, 11 грудня 2019 10:55

В Україні подешевшали деякі продукти. За що заплатимо менше

В Україні подешевшали деякі продукти. За що заплатимо менше
У листопаді подешевшала курятина. Фото: Depositphotos

У листопаді соціальний продуктовий кошик подешевшав на 0,1%. Найбільше впали в ціні яблука, цукор та куряче філе. Стали доступніші на 2,9-1,8%.

Найбільше зросли в ціні яйця, молоко та батон - від 2,2% до 1,4%, порахувала Асоціація постачальників торговельних мереж.

"За останній осінній місяць стали дорожче всі види хліба. Зросли від 0,4% до 1,4%. Подорожчали молочні продукти. Лідером стало молоко - 2%. На 0,7% зросла ціна кисломолочного сиру, на 0,5% - вершкового масла і на 0,3% - сметани", - каже директор Асоціації Олексій Дорошенко.

Серед продуктів тваринництва лідером подорожчання стали яйця - додали 2,2%. Сало зросло на 0,5%, варена ковбаса - на 0,3%. Знизилися в ціні курятина. Філе - на 1,8%, тушка – на 1,1%. Свинина подешевшала на 1%, морожена риба – на 0,4%.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пояснили, чий рівень життя зріс

Подорожчали гречка і рис – на 0,7% і 0,4% відповідно. Цукор упав в ціні на 2,3%, ячна крупа – на 0,8%, пшоно і манка – на 0,7%, соняшникова олія – на 0,3%.

"У грудні ціни на продукти будуть зростати, але завдяки подальшому зміцненню гривні, це буде в рамках 0,2-0,4%", - каже Дорошенко.

Цьогоріч тільки 75% українців робили консервацію, закупляли овочі на зиму. Торік таких було 80%. Найбільше запасів на зиму роблять на Заході України - 85% усіх мешканців. На Сході та на Півдні таких трохи більше 68%.

Зараз ви читаєте новину «В Україні подешевшали деякі продукти. За що заплатимо менше». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути