понеділок, 02 грудня 2019 12:44

Пояснили, чий рівень життя зріс

Пояснили, чий рівень життя зріс
В Україні продукти коштують дорожче, ніж у Польщі. Фото: Depositphotos

В Україні середня зарплата у доларах досягла рівня жовтня 2013 року. Водночас ціни на продукти та послуги за цей час зросли наполовину.

"Подорожчала комуналка. Зросли ціни на найнеобхідніші продукти - молочка, крупи, картопля, овочі, яблука", - пояснив член Економічного дискусійного клубу Олег Пендзин, передає "Сегодня".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Українську економіку очікує погіршення

За його словами, шість років тому такий набір продуктів коштував на 30-50% менше, ніж у Польщі. Зараз українці платять у кілька разів більше поляків.

"Говорити, що середньостатистичний українець живе краще, ніж раніше, не доводиться. Рівень життя підвищився у тих, хто сьогодні заробляє понад 15 тисяч гривень. Це один з шести українських працівників. У решти рівень життя знизився", - каже Пендзин.

В Україні власними доходами найбільше незадоволені жінки віком 30-39 і 50-59 років. 61% літніх людей скаржаться, що грошей не вистачає. Чоловіки незадоволені своїм матеріальним становищем трохи менше за жінок. Водночас у місяць вони хочуть заробляти не менше 20 695 грн. Жінки чекають заробітну плату на рівні 18 059 грн, свідчать результати дослідження R&B Group.

Зараз ви читаєте новину «Пояснили, чий рівень життя зріс». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути