вівторок, 27 березня 2018 12:30

В Україні планують штрафувати за спам

В Україні планують штрафувати за спам
Автори законопроекту пропонують до 1,7 млн грн штрафу за розсилку рекламних повідомлень без згоди абонента. Фото: Misto News

В Україні пропонують штрафувати мобільних операторів, інтернет-провайдерів та інших постачальників телекомунікаційних послуг за розсилку спаму.

На офіційному сайті парламенту опубліковано законопроект "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо протидії спаму". Його метою є запровадження механізму захисту абонента телекомунікаційних послуг від несанкціонованих електронних чи текстових повідомлень, пише "Обозреватель".

За організацію і сприяння розсилки спаму пропонують штрафувати у розмірі від п'ятисот до тисячі прожиткових мінімумів. Це від 850 тис. грн до 1,7 млн грн.

Також штрафи загрожуватимуть за умисне поширення спаму. Навіть якщо воно не призвело до порушення або припинення роботи комп'ютерів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Як шахраї крадуть готівку з банківських карток

Крім цього, автори законопроекту пропонують до 1,7 млн грн штрафу за розсилку рекламних повідомлень без згоди абонента.

Якщо законопроект приймуть, то осіб, які здійснюють розсилку, зобов'яжуть повідомити споживачів про їхні підписки. Заява має містити механізм відмови від розсилок шляхом переходу за гіперпосиланням у повідомлення. Або шляхом зворотного відправлення повідомлення відправнику зі словом "Стоп".

Шахраї зробили фішинговий сайт Ощадбанку, який майже повністю дублює офіційний ресурс. Фінустанова звертає увагу на головну відмінність, за якою одразу можна відрізнити офіційний сайт Ощадбанку від шахрайського: адреса офіційного сайту Ощадбанку https://www.oschadbank.ua, а шахрайського - oschadbk.com.

Зараз ви читаєте новину «В Україні планують штрафувати за спам». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути