Ексклюзиви
вівторок, 14 червня 2016 17:56

У США знайшли рецепт, як підняти економіку депресивних міст

У США знайшли рецепт, як підняти економіку депресивних міст
www.orangesmile.com

Американський McDonald's переніс головний офіс компанії в депресивний Чикаго, щоб підняти там рівень життя і бізнес-клімат.

Найбільша в світі мережа ресторанів швидкого харчування приєднується до параду компаній, які збираються створити острів процвітання у депресивних регіонах, пише Блумберг.

За рік у Чикаго більш як на половину збільшилась кількість убивств. Борг за пенсії сягнув $20 млрд. Чикаго має найнижчий рейтинг серед усіх великих американських міст, окрім Детройта, що зазнав банкрутства. Такі показники не лякають деякі великі корпорації. З благополучних регіонів свої головні офіси до Чикаго перенесли ряд великих американських корпорацій, серед яких Motorola Solutions Inc.

За словами генерального директора Стівена Істербрука, переїзд з Оук Бруку, що в штаті Іллінойс, до Чикаго дозволить корпорації бути ближчими до клієнта. Місто отримає нові робочі місця.

"Переїзд до Чикаго - особливий крок на шляху до побудови кращого McDonald's", – сказав Істербрук

Такий крок компанії пов'язаний радше з економічними мотивами, аніж з благочинними. Раніше повідомлялося, що в Оук Брук, де розташований головний офіс компанії, місцеві співробітники влаштовували забастовки. Вимагали збільшення оплати праці до 15 дол/г. За даними американського бюро статистики, середня платня у ресторанного персоналу в Сполучених Штатах складає 9,09 дол/г.

З січня продовольчий концерн Kraft Heinz перевів 1,5 тис. своїх працівників до Чикаго. Тут 45 років тому розташовувався головний офіс McDonald's.

Зараз ви читаєте новину «У США знайшли рецепт, як підняти економіку депресивних міст». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути