четвер, 05 березня 2015 10:51

В Росії думають збудувати канатну дорогу в Крим

В Росії думають збудувати канатну дорогу в Крим
Фото: uapress.info

Міністерство транспорту Росії розглядає питання будівництва через Керченську протоку вантажопасажирського канатного комплексу. Про це повідомляють "Новини Криму".

Як повідомив нелегітимний голова Торгово-промислової палати окупованого Росією Криму Олександр Басов, ідея створення комплексу належить професору Анатолію Короткому.

Місцева "влада" ніяк на неї не відреагувала, а от в Мінтрансі РФ розробкою зацікавилися. "Професора Короткого запросили у Міністерство транспорту Російської Федерації, і там на найвищому рівні це питання розглядається", - сказав Басов.

Він додав, що Керченський міст може бути побудований не раніше, ніж через 3-4 роки, на створення канатного комплексу знадобиться рік.

Доктор технічних наук Анатолій Короткий запропонував протягнути через Керченську протоку 4,5 км канатної дороги на висоті 70 метрів над рівнем моря. Планується використовувати підйомник, який зможе перевозити 500 осіб і 45 автомобілів на годину, а поїздка триватиме 6-7 хвилин (на переправі - 40 хвилин).

Нагадаємо, що в січні прем'єр РФ Дмитро Медведєв підписав розпорядження про призначення компанії "Стройгазмонтаж" Аркадія Ротенберга, друга президента Путіна, генпідрядником з будівництва мосту з Росії в окупований Крим. Той пообіцяв збудувати міст до 2018 року.

У грудні 2014 року Сергій Аксьонов заявив, що для будівництва мосту потрібна згода України, якої Київ не дасть, і запропонував будувати тунель. Експерти з морського права підтверджують, що діючі договори вимагають узгодити проект мосту з Україною.

 

 

Зараз ви читаєте новину «В Росії думають збудувати канатну дорогу в Крим». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

7

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути