Ексклюзиви
вівторок, 15 червня 2021 08:00

В уряді обіцяють потроїти доходи кожного українця

В уряді обіцяють потроїти доходи кожного українця
Доходи українців збільшаться втричі. Фото: pixabay.com

До 2030 року валовий внутрішній продукт (ВВП) України має зрости до понад $450 млрд. Це передбачено планом Національної економічної стратегії, яку три місяці тому затвердив уряд.

Така стратегія повинна виходити щорічно на 7% зростання реального ВВП. Номінально він буде вищий, розповів радник прем'єр-міністра України, виконавчий директор Центру економічного відновлення Кирило Криволап на телеканалі "Дом".

"Він понад 10% зараз. Уряд вже заклав до бюджету вихід на 5% найближчими роками, і далі цей показник треба покращувати. Його щороку оновлюють. Тобто ті інструменти, які вже впроваджені, дають 5%, а щоб ми отримали 7% зростання, нам необхідно розширити функціонал економічних стимулів, які застосовуються", - розповів радник прем'єра.

За 10 років Україна має подвоїти реальний ВВП.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Пообіцяли суттєве зростання зарплат

"Відповідно маємо подвоїти той об'єм продуктів і сервісів, який наша країна генерує. Це означає, що номінальний ВВП в міжнародній валюті зросте до $450 мільярдів і вище в порівнянні зі $154 мільярдами минулого року. Ми говоримо про потроєння доходів кожного з нас, для кожного громадянина", - пояснив Криволап.

За його інформацією, зазвичай країни, які збільшували ВВП, в 3,5 раза збільшували витрати на медицину і соціальне забезпечення.

Бюджетна декларація на три роки більше схожа на фантазії. За такий короткий період уряд хоче одночасно і валовий внутрішній продукт наростити, і дефіцит бюджету та державний борг зменшити, розповів Gazeta.ua економіст Андрій Новак.

За його словами, один зі стимулів економічного зростання - збільшення держборгу за рахунок кредитного боргового ресурсу. У такий спосіб можна активізувати економічні процеси і пришвидшити темпи росту ВВП країни. В Україні за підсумками першого кварталу 2021 року падіння ВВП становить 1,1 відсоток. При цьому маємо досить високі темпи падіння головних галузей економіки. Промисловість втратила два відсотки, аграрний сектор – 5, вантажоперевезення - 6, будівництво - 13, порівняно з першим кварталом 2020 року.

Зараз ви читаєте новину «В уряді обіцяють потроїти доходи кожного українця». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути