Ексклюзиви
середа, 04 квітня 2018 17:58

В Ощадбанку пояснили, чому закривають відділення

В Ощадбанку пояснили, чому закривають відділення
Відділення Ощадбанку нового формату показують значно кращі економічні результати, ніж філії традиційного формату. Фото: Експрес

В Україні державний Ощадбанк закриває відділення через показники економічної ефективності.

"Головний критерій — економічна ефективність і економічна обґрунтованість нашої присутності в тому чи іншому регіоні. Оскільки банк продовжує процес модернізації, то філія — це точка, куди повинні бути направлені інвестиції, щоб її розвивати", - заявив голова правління Ощадбанку Андрій Пишний, пише "Економічна правда".

За його словами, мережа відділень банку скорочуватиметься далі.

"Абсолютно вся мережа філій, яка підпадатиме під скорочення, є економічно неефективною. Левова частка відділень знаходиться в сільській місцевості. Надалі буде не просто механічне скорочення. Відбуватиметься оптимізація мережі із застосуванням принципів геомаркетингу, які визначають оптимальне місцезнаходження відділень з точки зору бізнесу", - додав Андрій Пишний.

Він наголосив, що відділення нового формату показують значно кращі економічні результати.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шахраї підробили сайт Ощадбанку

"За три роки було створено 600 відділень нового формату. У деяких випадках їхня ефективність вища удвічі. В середньому вони працюють на 40% краще, ніж філії традиційного формату", - прокоментував голова правління Ощадбанку.

За словами Андрія Пишного, рішення про закриття відділення приймається після спілкування з місцевими органами влади.

Нараховують 5369 філій Ощадбанку в Україні. Найбільше відділень у Київській, Донецькій, Дніпропетровській та Черкаській областях. Найменше - в Житомирській, Тернопільській та Волинській. За минулий рік Ощадбанк закрив 443 відділення. Став лідером за цим показником.

Ощадбанк пропонує продавати проблемні кредити на аукціонах зі знижками. Заступник голови правління Ощадбанку Андрій Стецевич повідомив, що зараз відбувається активна комунікація з Мінфіном і Кабміном, щоб запустити формулу, за якою працює Фонд гарантування вкладів. Таким чином, дозволити банкам використовувати голландський аукціон. Коли чиста вартість активу буде продаватися з можливістю дисконтування.

Зараз ви читаєте новину «В Ощадбанку пояснили, чому закривають відділення». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути