понеділок, 24 грудня 2012 06:21

В наступному році Україна збільшить виробництво курятини на 15%

В наступному році Україна збільшить виробництво курятини на 15%
ФОТО: novynar.com.ua

Виробництво курятини в 2013 році може вирости в порівнянні з очікуваним за підсумками 2012 року об'ємом 1,05 млн тонн на 15% - до близько 1,2 млн тонн, повідомив голова Ради директорів Союзу птахівників України Олександр Бакуменко.

"Буде зростання близько 150 тис. тонн, тобто 15%", - сказав Бакуменко. За оцінкою експерта, збільшення обсягів виробництва відбудеться за рахунок зростання виробничих потужностей великих підприємств галузі.

"8 або 9 суб'єктів цього ринку збільшують обсяги виробництва згідно своїх бізнес-планів", - відзначив Бакуменко.

Разом зі зростанням виробництва очікується і збільшення експорту курячого м'яса з України. За словами Бакуменка, в 2013 році експорт може вирости до 140 тис. тонн з 80 тис. тонн в 2012 році. При цьому основні напрями експорту залишаться колишніми: країни Азії, Африки, СНД.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росії не сподобалась українська курятина, бо там нібито "небезпечні бактерії"

Бакуменко не зміг дати прогноз щодо обсягів експорту курятини на ринок Європейського Союзу, проте відзначив високі ставки мита на цю продукцію. За його словами, в залежності від типу партії м'яса - тушка, крильця, стегна, філе і т.д. - мита варіюються від 160 до 800 EUR за тонну м'яса.

Нагадаємо, 4 грудня 2012 року в ході засідання постійного комітету з питань харчування і здоров'я тварин (SCOFCAH) гендиректорату Єврокомісії всі країни - члени ЄС проголосували за надання Україні дозволів на експорт курятини та продуктів курячого походження, у тому числі м'яса свійської і дикої птиці, яєць та яєчних продуктів, на ринок ЄС. На узгодження відповідних змін до Регламенту Єврокомісії і надання програми контролю сальмонели з боку України буде потрібно близько 2-3 місяців.

Згідно з даними Союзу птахівників України, в 2011 році внутрішнє виробництво м'яса птаха склало 1 млн тонн (у забійній вазі).

Зараз ви читаєте новину «В наступному році Україна збільшить виробництво курятини на 15%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути