Ексклюзиви
вівторок, 24 лютого 2015 17:45

У Нацбанку заявляють, що інфляція наближається до 30%

У Нацбанку заявляють, що інфляція наближається до 30%
Фото: dt.ua

Рівень інфляції в Україні наближається до 30%. Про це заявив директора департаменту монетарної політики та економічного аналізу Національного банку України Сергій Ніколайчук в інтерв'ю телеканалу Al Jazeera 22 лютого.

"Ми як Національний банк України робимо значні кроки з нарощування інституційного потенціалу Національного банку України у сфері монетарної політики. І нашою стратегічною метою в цій сфері є перехід на режим інфляційного таргетування. Це режим, який дозволить нам, дозволить населенню України мати низьку і стабільну інфляцію в довгостроковій перспективі, в середньостроковій перспективі, і принесе багато переваг. Безперечно, буде дуже складно і майже неможливо перейти на такий режим цього року, тому що неможливо це зробити при нинішньому рівні інфляції, який наближається до 30%", - цитує Ніколайчука прес-служба НБУ в Facebook.

При цьому він зазначив, що не пов'язує монетарну політику НБУ з девальвацією обмінного курсу.

"Насправді поточна ситуація на валютному ринку є результатом накопичених дисбалансів у багатьох сферах, у різних макроекономічних сферах за попередні роки, а також політики жорсткої підтримки обмінного курсу Національного банку в попередні роки. І, звичайно, найбільший вплив збройного конфлікту і кризи довіри в Україні", - розповів Николайчук.

Нагадаємо, що згідно запропонованих Кабміном змін до бюджету на 2015 рік, річна інфляція прогнозується на рівні 26%.

Зараз ви читаєте новину «У Нацбанку заявляють, що інфляція наближається до 30%». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути