четвер, 12 березня 2015 12:14

В Мінсоцполітики розповіли, скільки українців отримають субсидії

В Мінсоцполітики розповіли, скільки українців отримають субсидії

Міністерство соціальної політики України працює над реформуванням системи надання пільг і планує збільшити кількість сімей-одержувачів субсидій до 3-4 млн.

"Реформування системи пільг з метою забезпечення адресності їх надання. Збільшення кількості отримувачів субсидій до 3-4 мільйонів сімей. Розширення кола постачальників соціальних послуг за рахунок залучення недержавних організацій", - повідомив міністр соціальної політики Павло Розенко в презентації "100 днів діяльності уряду: шлях до стабілізації", оприлюдненій на сайті Кабміну.

Міністр також зазначив, що йде підготовка до проведення пенсійної реформи, зокрема запровадження професійної пенсійної системи та створення умов для запровадження накопичувальної системи.

Крім того, триває модернізація служби зайнятості та сервісу надання послуг з пошуку роботи. Також планується затвердження та реалізація програм працевлаштування та професійного навчання внутрішньо переміщених осіб на 2015-2016 роки.

Раніше заступник міністра соціальної політики Василь Шевченко повідомляв, що наразі субсидіями користуються більше мільйона сімей, а в літній період -  400-450 тисяч. Він також зазначав, що планується збільшення кількості пільговиків до 2,5-3 млн.

Нагадаємо також, що з 1 квітня зросте ціна на газ для підприємств теплокомуненерго у 2,2 разу – до 2 934 грн за тисячу кубометрів, а також мінімальний тариф на газ для населення у 3,3 рази – до 3 600 грн за тисячу кубометрів.

Мінімальний тариф для населення встановлюється в опалювальний сезон з 1 жовтня по 30 квітня при споживанні до 200 кубометрів на місяць. Якщо більше - 7 188 грн.

Зараз ви читаєте новину «В Мінсоцполітики розповіли, скільки українців отримають субсидії». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути