неділя, 26 червня 2022 02:19

В Кабміні розповіли, чим Україна забезпечує ЄС

В Кабміні розповіли, чим Україна забезпечує ЄС
Що може дати Україна ЄС? Фото: Укрінформ

Україна забезпечує Євросоюз продовольством, електрикою і газом.

Україна не лише довела свою приналежність європейській родині, а є тим партнером, якому можна довіряти, заявила віцепрем'єр-міністр з питань європейської та євроатлантичної інтеграції України Ольга Стефанішина в ефірі марафону, повідомляє Gazeta.ua.

Попри війну з 2014 року, попри повномасштабну війну з 24 лютого, наша країна, не просячи нічого взамін, залишалась, залишається і буде залишатися довіреним партнером Європейського Союзу, сказала вона.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: В Верховній Раді перерахували закони, які треба ухвалити для вступу в ЄС

"Ми в умовах повномасштабної війни забезпечуємо повноцінний транзит газу, ми приєднались до європейських електромереж, ми експортуємо нашу електрику в ЄС в умовах енергетичної кризи, в умовах повністю заблокованих портів ми забезпечуємо експорт в звичайному обсязі, який іде на Європейський Союз через зелені коридори", - наголосила Стефанішина.

23 червня на саміті у Брюсселі всі 27 країн-членів ЄС ухвалили рішення надати Україні та Молдові статуси кандидатів на вступ до блоку.

В українському уряді заявили про виконання всіх рекомендацій Європейської комісії до кінця року. Серед вимог ЄС − призначення директора Національного антикорупційного бюро і керівника Спеціалізованої антикорупційної прокуратури.

Зараз ви читаєте новину «В Кабміні розповіли, чим Україна забезпечує ЄС». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути