вівторок, 06 березня 2018 11:10

У Європарламенті розкритикували проект "Північний потік-2"

У Європарламенті розкритикували проект "Північний потік-2"
У Європарламенті називають поведінку Росії щодо газового питання неприпустимою. Фото: Еспресо.TV

Дії Росії щодо НАК "Нафтогаз" за останній тиждень підтверджують, що будувати газопровід "Північний потік - 2" неприпустимо.

"Росія, м'яко кажучи, нічим не допомагала, направляючи енергію Україні в останні тижні. Це показує, що нам не потрібно дозволяти будувати "Північний потік — 2"", - заявив глава комітету ЄП у закордонних справах німецький політик Елмар Брок, пише "Сегодня".

У Нафтогазі неодноразово заявляли, що Росія — ненадійний партнер. Через її рішення зірвати поставки газу в Україну з 1 березня і знизити тиск палива на вході в українську "трубу".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Нафтогаз пояснив, хто заплатить за дорогий газ

Петро Порошенко наголосив, що проект будівництва газопроводу в обхід території України - політична зброя РФ.

Компанія Nord Stream 2 AG, основний оператор газопроводу Nord Stream, заявила, що Німеччина дозволила будівництво газопроводу "Північний потік - 2". Це регіональний дозвіл. Російська компанія розцінює його як сигнал про дозвіл на будівництво від влади Німеччини.

28 лютого Стокгольмський арбітраж зобов'язав ПАТ "Газпром" доплатити НАК "Нафтогаз" $4,63 млрд за недопостачання узгоджених обсягів газу для транзиту. За результатами двох арбітражних суперечок, Газпром повинен доплатити НАК $2,56 млрд. Натомість Газпром повернув предоплату Нафтогазу за березневі постачання газу і заявив, що постачання газу з 1 березня для НАК "Нафтогаз" здійснювати не будуть.

Зараз ви читаєте новину «У Європарламенті розкритикували проект "Північний потік-2"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути