Ексклюзиви
четвер, 24 листопада 2011 12:17

В Єврокомісії назріває страйк: співробітники проти скорочення зарплат

В Єврокомісії назріває страйк: співробітники проти скорочення зарплат

Співробітники Єврокомісії загрожують паралізувати роботу вищого органу виконавчої влади Євросоюзу одноденним страйком, який мають намір провести "спільним фронтом" 11 профспілок у період до 17 грудня.

Про це повідомило профспілкове джерело.

За його словами, персонал ЄК виступає проти запропонованого адміністрацією скорочення зарплат. Вимагають, щоб економія бюджетних коштів була забезпечена за рахунок зниження платні високопоставленим єврочиновникам. Скоротити витрати на утримання штату ЄК від Брюсселя вимагають уряди країн Євросоюзу.

Як повідомляв раніше інтернет-ресурс EUractiv, заступник голови Єврокомісії Марос Шефковіч запропонував збільшити в умовах кризи робочий день чиновників інститутів ЄС.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Арбузов хоче зробити гривню вільно конвертованою

З метою підвищення ефективності витрачання коштів наднаціонального бюджету ЄС єврокомісар пропонує скоротити до 2017 року на 5% чисельний склад співробітників інститутів ЄС у всіх штатних категоріях, а також збільшити їм мінімальну тривалість робочого тижня з 37,5 до 40 годин і вік виходу на пенсію - з 63 до 65 років.

У разі схвалення запропонованої Шефковічем реформи вона дозволить заощадити 1 млрд євро адміністративних видатків ЄС до 2020 року.

У четвер масовий страйк проти скорочення бюджету почався в Португалії. Протестувальники виступають проти різкого скорочення бюджету, до якого змушений вдатися уряд, щоб отримати допомогу від ЄС і МВФ у розмірі 78 млрд євро.

Восени цього року страйки пройшли в Греції, яка також змушена значно скорочувати витрати заради допомоги ЄС і МВФ.

Зараз ви читаєте новину «В Єврокомісії назріває страйк: співробітники проти скорочення зарплат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути