четвер, 21 червня 2012 19:43

У грудні ми будемо неприємно здивовані станом економіки - експерт

У грудні ми будемо неприємно здивовані станом економіки - експерт
Андрій Новак попередив про можливість ще більшої тінізації економіки. Фото: politiko.ua

Заяви представників чинної влади про те, що підгрунтям соціальних ініціатив президента Віктора Януковича є економічне зростання, неправдиві.

Таку думку висловив голова Комітету економістів, проректор Європейського університету Андрій Новак у ефірі Першого ділового каналу.

"33 мільярди не можливо взяти з розвитку економіки, бо його немає. Ми з місяця у місяць спостерігаємо, як рівень промислового виробництва збільшується або лише на 1%, або навіть падає на 1%. Тобто можна вважати, що промислове виробництво перебуває в стані нульового зростання", - сказав він.

За його словами, посилення податкового тиску заради збільшення дохідної частини державного бюджету призведе лише до ще більшої тінізації економіки України.

Експерт також спрогнозував подальше погіршення макроекономічних показників держави.

"У грудні ми будемо неприємно здивовані станом державного боргу, державним бюджетом, дефіцитом бюджету, дефіцитом Пенсійного фонду. Це буде негативним сигналом для зовнішніх інвесторів та вітчизняних підприємців. Прямих портфельних інвестицій за минулий рік в Україну прийшло "аж" 500 мільйонів доларів. Статистика показує нам показник прямих іноземних інвестицій у 6 мільярдів. Але з них чомусь 5 мільярдів становлять наші зовнішні борги", - зауважив Новак.

Зараз ви читаєте новину «У грудні ми будемо неприємно здивовані станом економіки - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути