середа, 20 червня 2012 10:02

Світова економіка залишилась вразливою - "Велика двадцятка"

Світова економіка залишилась вразливою - "Велика двадцятка"
"Велика двадцятка" очікує від європейських країн спільної роботи з новим урядом Греції. Фото: top100.rambler.ru

Країни "двадцятки" позначили в підсумковому комюніке необхідність прийняття Євросоюзом низки заходів з подолання боргової кризи.

У тому числі, закликали розірвати порочне коло, коли проблеми фінансування бюджетів перекладаються на банки, а потім самі країни змушені рятувати ці банки.

"На тлі знову наростаючої ринкової напруженості учасники єврозони з числа держав "Групи двадцяти" вживатимуть всі необхідні заходи, щоб захистити цілісність і стабільність зони, поліпшити функціонування фінансових ринків і розірвати замкнене коло взаємозалежності між суверенними структурами і банками", - наголошується в комюніке.

"Двадцятка" очікує від європейських країн спільної роботи з новим урядом Греції, щоб ця країна продовжила реформи і зберегла стійкість в рамках єврозони.

Європейські лідери проводять саміт наступного тижня, на ньому повинні бути прийняті важливі рішення, зокрема, що стосуються перспектив створення загальноєвропейської системи банківського нагляду і страхування депозитів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Експерт: те, що збиратимуть більше податків і дадуть грошей бідним - міф

На думку керівника МВФ Крістін Лагард, на зустрічі в Мексиці "посіяні насіння пан'європейського плану відновлення економіки". Фонд отримав гарантії від країн щодо внесків на суму в $456 млрд. При цьому, згідно NBC News, під час зустрічі інші лідери "двадцятки" закликали канцлера ФРН Ангелу Меркель вжити заходів для збереження єврозони.

На думку лідерів "двадцятки", напруженість на фінансових ринках залишається високою, зберігаються бюджетні, фінансові та зовнішньоторговельні дисбаланси, світова економіка залишається вразливою.

G20 має намір спільно діяти для зміцнення пожвавлення світової економіки і зняття напруженості на ринках, говориться в документі.

Зараз ви читаєте новину «Світова економіка залишилась вразливою - "Велика двадцятка"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути