Ексклюзиви
четвер, 21 червня 2012 07:29

Іспанія відмовилась від фінансової допомоги

Іспанія відмовилась від фінансової допомоги
Фото: makebiofuel.co.uk

"Іспанії не потрібна фінансова допомога, так як вона успішно проводить реформи", - заявив міністр бюджетної політики Іспанії Крістобаль Монторо, якого цитує канал EuroNews.

За його словами, Мадрид заручився підтримкою європейських партнерів, а також країн Великої двадцятки на саміті в Лос-Кабос.

При цьому, прем'єр-міністр Маріано Рахой в свою чергу заявив, що іспанський уряд виступає проти надання кредитів державі, що призведе до збільшення держборгу і посилить недовіру міжнародних фінансових ринків.

"Ми повинні виконувати свою обіцянку не витрачати більше того, що маємо, а також робити все, щоб Європа стала сильною. Слід створити банківський та податковий союз, це - найкраще рішення для європейців і для іспанців", - сказав він.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Іспанія конкуруватиме з Україною за право отримати гроші МВФ - експерт

Нагадаємо, на думку канцлера Німеччини Ангели Меркель, Іспанія повинна в найближчі дні направити ЄС офіційний запит на надання фінансової допомоги банківському сектору.

Раніше лідери країн "Великої двадцятки" закликали країни Європейського союзу приймати всі необхідні заходи для боротьби з кризою заборгованості в зоні євро.

Зараз ви читаєте новину «Іспанія відмовилась від фінансової допомоги». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

1

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути