четвер, 31 січня 2013 05:50

В Азарова виділили майже 180 млн грн на здоров'я жителів "атомних" зон

В Азарова виділили майже 180 млн грн на здоров'я жителів "атомних" зон
Фото: hmelnyckiy.com

Уряд виділив 178 млн 506 тис грн для компенсації ризику мешканцям зон спостереження АЕС.

Як повідомила прес-служба Міністерства регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України, на засіданні Кабміну було прийнято рішення щодо виділення вказаної субвенції з державного бюджету на фінансування заходів соціально-економічної компенсації ризику населення, яке проживає на території зони спостереження атомних електростанцій (АЕС).

Міністр регіонального розвитку Геннадій Темник також зазначив, що КМУ схвалив постанову, яка затверджує порядок і умови надання цієї субвенції.

"Вирішення екологічних проблем України - це в першу чергу захист здоров'я населення країни. Це питання визначено нашим президентом Віктором Януковичем як один із пріоритетних напрямів роботи органів державної влади", - наголосив чиновник.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Чорнобильці" ще сподіваються врегулювати бюджетні виплати мирним шляхом - протестів поки не буде

За його словами, виділені кошти будуть спрямовані містам та районам, на які поширюється зона спостереження АЕС державного підприємства "Національна атомна енергогенеруюча компанія "Енергоатом", на реалізацію соціально важливих проектів.

Слід зазначити, що фінансування виділено місцевим бюджетам міст та районів Дніпропетровської, Запорізької, Херсонської, Рівненської, Волинської, Хмельницької та Миколаївської областей, які знаходяться в зонах спостереження Запорізької АЕС, Рівненської АЕС, Хмельницької АЕС та Южно-Української АЕС.

Зараз ви читаєте новину «В Азарова виділили майже 180 млн грн на здоров'я жителів "атомних" зон». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути