четвер, 13 грудня 2012 20:32

В Азарова розхвалили Митний союз: Де ще знайдемо такий ринок?

В Азарова розхвалили Митний союз: Де ще знайдемо такий ринок?
Фото: obozrevatel.com

Ринок Митного союзу розвиватиме економіку України.

Про це заявив урядовий уповноважений з питань співробітництва з Російською Федерацією, державами-учасницями СНД, Євразійським економічним співтовариством та іншими регіональними об'єднаннями Валерій Мунтіян у ефірі Українського радіо.

"Ринок Митного союзу - це 95% ринку СНД ... Сьогодні сказати, що ми знайдемо такий ринок і нам його дадуть з такою конкурентоспроможністю - думаю, це нереально. Крім того, у нас велика ступінь сумісності з країнами Митного союзу: і по технологічному ланцюжку, і по кооперації, і по комплементарності. Сьогодні ми цей ринок не можемо втратити", - сказав Мунтіян.

За його словами, Митний союз не є політичним об'єднанням.

"Економічний союз - не політичне об'єднання, а другий рівень економічної інтеграції. У Митний союз входять члени ЄвроАзЕС. Україна туди не входить, а є тільки спостерігачем. Другий рівень інтеграції говорить про те, що країни створюють єдину митну територію. Вона відрізняється від зони вільної торгівлі першого рівня інтеграції лише тим, що по відношенню до третіх країн члени проводять зовнішньоторговельну політику. Сказати, що у Митному союзі є всі ступені свободи - невірно. Лише одна свобода - це забезпечення вільного руху товарів. При третьому рівні інтеграції, що є єдиним економічним простором, буде рух товарів, послуг, робочої сили та капіталу, що може дати значно більший ефект", - розповів Мунтіян.

Нагадаємо, президент Віктор Янукович заявив, що Україна докладе всіх зусиль для того, щоб зблизитися з країнами Митного союзу "не тільки в економічній сфері".

Зараз ви читаєте новину «В Азарова розхвалили Митний союз: Де ще знайдемо такий ринок?». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

22

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути