понеділок, 10 грудня 2012 11:25

Владі негайно потрібні короткострокові гроші — експерти не виключають вступу України у Митний союз

 Владі негайно потрібні короткострокові гроші — експерти не виключають вступу України у Митний союз
Фото: tvi.ua

Політолог Олександр Палій не виключає, що Віктор Янукович може підписати угоду про співпрацю, або навіть вступ України у Митний союз під час зустрічі у Москві. Нагадаємо, сьогодні в ЗМІ з'явилась інформація про заплановану поїздку президента в Росію, під час якої нібито мають обговорити саме питання Митного союзу.

Про це Палій розповів у коментарі Gazeta.ua.

"Своїм господарюванням влада довела країну до значного падіння. Вже фактично почалася рецесія, маємо величезну дірку у бюджеті. Тому владі дуже потрібні короткострокові гроші. При чому негайно — щоб позатикати дірки. За це вона готова здавати стратегічні перспективи. Можлива така торгівля, як була під час підписання Харківських угод. Жертвується стратегія заради тактики — щоб закрити дірки у бюджеті", - наголосив експерт.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: У Москві розраховують побачити Україну в Митному союзі до 2015 року

"Хоча для того, щоб заткнути дірки у бюджеті, можна було просто припинити красти, - додав Палій, - або запровадити 10%-ий податок на хабарі, які вона бере. Навіть цього б вистачило, щоб збільшити український бюджети рази в півтора. Я вже не кажу про те, щоб боротися із корупцією".

Оскільки проти своїх інстинктів влада піти не може, вона йде проти людей і держави, вважає політолог.

"Влада показала, що для неї країна нічого не значить. В мене взагалі є сумніви, чи може ця влада щось розглядати як батьківщину", - зауважив він.

На думку Палія, сьогодні Москва зацікавлена навіть у поступовому втягуванні України, тому може погодитись на виключне положення України поза структурою союзу, в обмін на певні угоди.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Янукович не розуміє, що відбувається"

"Це втягування уже поступово відбувається. Бо вже є угоди по економічній співпраці.

Янукович говорить про якусь секторальну співпрацю. Тобто, не по всьому спектру, а там, де для України є менші збитки. Важко сказати, що це означає. Але я так думаю, що є сфери, де Україна є прямим конкурентом Митному союзу, а є такі, де ми теоретично можемо співпрацювати", - зауважив експерт.

"Дивно, що за двадцять років, в тому числі і коли Янукович був в уряді, ці економічні взаємовідносини не були реалізовані, - додав політолог. - Зараз, по суті, немає жодного великого проекту між Україною і Росією. Ні в авіації, хоч про неї довго і багато говорили, ні в інших секторах".

Зараз ви читаєте новину « Владі негайно потрібні короткострокові гроші — експерти не виключають вступу України у Митний союз». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

6

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути