Ексклюзиви
неділя, 09 грудня 2012 19:44

Економічна скрута штовхає Україну в обійми Росії - експерт

Економічна скрута штовхає Україну в обійми Росії - експерт
Фото: glavcom.ua

Скрутне економічне становище України на тлі настання другої хвилі глобальної економічної кризи підштовхує країну до вступу до Митного союзу.

Таку думку висловив директор Інституту політичного аналізу та міжнародних досліджень Сергій Толстов у ефірі Українського радіо.

"Сьогодні всі питання стають руба. Перше - чи зможе Україна в теперішніх обставинах, не беручи участь у Митному союзі, не приєднуючись до запропонованого Росією інтеграційного проекту, пережити кризу. За умов скорочення виробництва, експорту, настання другої хвилі глобальної економічної кризи, відсутність будь-яких натяків на можливість економічної допомоги від Європейського союзу, неможливості зменшити ціни на енергоносії ситуація в нас кепська. Друге - чи може Україна пережити другу хвилю економічної кризи за допомогою асоціації з Європейським союзом. Окрім того, що скасування мита на європейські товари дасть нам змогу купувати їх дешевше, інших чітких аргументів я не бачу", - сказав Толстов.

За його словами, Росія не допустить асоційоване членство України у Митному союзі.

"Попередні проекти інтеграції в пострадянському просторі провалилися через те, що мали більш рухливі і менш зобов'язливі форми. Тому дозволити, щоб Україна брала участь у цьому проекті та користувалася певними пільгами, в тому числі зменшенням цін на енергоносії, означатиме, що Росія зменшить доходи "Газпрому" і надходження до державного бюджету", - зазначив Толстов.

Нагадаємо, помічник президента Російської Федерації Сергій Глазьєв заявив, що Москва розраховує на приєднання України до 2015 року до Митного союзу.

Зараз ви читаєте новину «Економічна скрута штовхає Україну в обійми Росії - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

60

Залишати коментарі можуть лише авторизовані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути