субота, 16 квітня 2022 13:18

Спецтема: Війна Росії проти України

В "Антонові" розповіли, як і коли відновлюватимуть "Мрію"

В "Антонові" розповіли, як і коли відновлюватимуть "Мрію"
У ДП "Антонов" розповіли, як і коли будуть відбудовувати "Мрію". Фото: facebook.com/antonov.company

У ДП "Антонов" розповіли, як і коли будуть відбудовувати "Мрію". Заявили, що відновлення літака Ан-225, який спалили російські окупанти під час бомбардування аеропорту Гостомель, є надважливим завданням.

Але щодо термінів поки говорити передчасно. Додали, що деякі основні агрегати для планера літака є в наявності. Про це написала пресслужба концерну в Facebook.

"Проте нова "Мрія" має відповідати сучасним та перспективним нормам льотної придатності, а також бути обладнано відповідно до переліку завдань, які вона буде виконувати", - повідомили в "Антонові".

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Тут побував "рускій мір" - пілот "Мрії" виклав відео руйнувань з аеропорту Гостомеля

Це вимагатиме проведення великого обсягу розрахунково-конструкторських робіт, обрання та закупівлі відповідних комплектуючих, проведення програми випробувань та іншого, на їхню думку.

"Обсяг фінансування та можливість використання компонентів Ан-225, який піддався руйнуванням з боку рашистів, буде визначатися спеціальною комісією. Джерела фінансування також визначатимуться державою. Ті кошти, які вже надійшли до фонду, будуть використані винятково для реалізації проєкту з відбудови "Мрії". Ба більше, із прозорим звітуванням за кожну витрачену гривню чи долар.

"Щодо термінів, наразі говорити про них передчасно, адже програма має бути ретельно опрацьована", - пояснили в компанії.

Колектив авіазаводу "Антонов" виступив з ініціативою заснувати Міжнародний фонд відродження легендарного Ан-225 "Мрія". Літак знищили російські окупанти на початку війни РФ проти України. "Мрія" ДП "Антонов" - найбільша за масою перевезення вантажу та неперевершена за своїми параметрами.

За понад 30 років експлуатації на повітряних лініях країн усіх континентів літак виявив унікальні льотно-технічні характеристики та можливість перевезення надгабаритних вантажів, які не в змозі здійснити жодне інше вантажне судно.

На Ан-225 встановили 240 не перевершених світових рекордів. Крім широко відомих перевезень вантажів цивільного та гуманітарного призначення, літак Ан-225 мав можливість здійснювати в польоті горизонтальний старт космічних кораблів та ракет, перевозити певні види вантажів на фюзеляжі. 34 роки літак Ан-225 не мав собі рівних та завоював всесвітнє визнання.

Зараз ви читаєте новину «В "Антонові" розповіли, як і коли відновлюватимуть "Мрію"». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути