середа, 27 лютого 2013 09:31

Уряд "з хорошими передчуттями" очікує, що МВФ повернеться у березні

Уряд "з хорошими передчуттями" очікує, що МВФ повернеться у березні
Фото: telegraf.com.ua

Уряд України очікує повторного візиту місії Міжнародного валютного фонду (МВФ) для продовження дискусії про можливість виділення країні кредиту stand-by в кінці березня цього року.

Про це сьогодні повідомив міністр економічного розвитку і торгівлі Ігор Прасолов.

"Очікується, що ближче до кінця, швидше за все, березня приїде місія ... щоб почати готувати драфт меморандуму. У нас стриманий оптимізм. Думаю, знайдемо рішення питань, що стосуються курсу (гривні), тарифів дефіциту "Нафтогаз України". У нас хороші очікування, передчуття", - сказав Прасолов.

Він ухилився від інших коментарів. Зазначив лише, що після спаду української економіки в III і IV кварталах минулого року в ній очікуються позитивні тенденції.

В Україні в першій половині лютого працювала місія МВФ, яка обговорювала можливість виділення країні нового кредиту stand-by. За словами першого віце-прем'єра Сергія Арбузова, Київ розраховує отримати від фонду $10 млрд, що дозволить йому зокрема, полегшити виплати за попередніми кредитами МВФ, розмір яких тільки цього року становить близько $6 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Уряд "з хорошими передчуттями" очікує, що МВФ повернеться у березні». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

4

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути