неділя, 23 липня 2017 12:05

Уряд створює єдиний реєстр субсидіантів

Уряд створює єдиний реєстр субсидіантів
До наступного року уряд створить єдину базу субсидіантів

В Україні до кінця цього року розроблять єдину базу всіх одержувачів соціальних виплат. До реєстру потраплять прізвища мільйонів українців. Як припускають в Кабміні, це дозволить спростити процедуру перевірки "пільговиків". В базі буде відображатися інформація про зміну місця проживання, смерті і т. п. Розпоряджатися інформацією буде Міністерство соціальної полі-тики, а оновлювати дані – місцева виконавча влада та структурні підрозділи органів соцзахисту

"Мова йде про створення єдиного реєстру отримувачів субсидій, який буде в розпорядженні Мінсоцполітики", – заявив прем'єр-міністр Володимир Гройсман.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Кілограм грибів продають за 174 тисячі гривень

При цьому прем'єр зазначив, що реєстр дозволить поліпшити процес верифікації субсидіантів. Нагадаємо, верифікацію проводить Міністерство фінансів, для цього у відомстві створили спе-ціальний відділ. Їх завдання – співставити інформацію з різних державних служб та знайти мо-жливі порушення. Наприклад, якщо в реєстрі є інформація, що сім'я, яка користується субсиді-єю, купила будинок, квартиру або земельну ділянку на суму понад 50 тисяч гривень, то на на-ступний сезон знижку такій сім'ї не продовжать. Якщо ж виявиться, що покупка була зроблена в минулому сезоні, але субсидіант не повідомив про це, за новими правилами з такої сім'ї можуть стягнути суму нелегально використаної знижки.

У минулому році планувалося, що верифікація дасть економію в п'ять мільярдів гривень. Мінфін перевірив десятки мільйонів пенсіонерів і субсидиантов, проте очікуваного результату досягти не вдалося. Серед 12 мільйонів пенсіонерів підтверджені порушення виявили у 59 осіб. Нова система запрацює з січня 2018 року.

Зараз ви читаєте новину «Уряд створює єдиний реєстр субсидіантів». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути