понеділок, 17 вересня 2012 20:36

Уряд хоче знизити мито на катери та автомобілі

Уряд хоче знизити мито на катери та автомобілі
Передбачається зменшення пільгових ставок ввізного мита на деякі готові або консервовані ракоподібні, молюски та інші водяні безхребетні Фото: civil-rada.in.ua

Уряд пропонує знизити імпортне мито на катери та автомобілі з об'ємом двигуна більше 3000 куб. см.

Про це йдеться в представленому Мінеконмрозвитку проекті закону "Про внесення змін до закону "Про Митний тариф", передають "Коментарі".

Згідно з пропозиціями міністерства, знижується мито на нові легкові автомобілі з робочим об'ємом циліндрів двигуна понад 3 тис см куб. з 6% до 5%; човни, катери моторні, морські з 8% до 7,5%, моторні транспортні засоби, обладнані для тимчасового проживання людей, з 6% до 5%.

Крім того, законопроектом передбачається зменшення пільгових ставок ввізного мита на деякі готові або консервовані ракоподібні, молюски та інші водяні безхребетні з 20% до 15%; приготовлені або консервовані плоди, горіхи та інші їстівні частини рослин без додавання спирту і цукру з 15% до 10 %.

Цим проектом ставки ввізного мита зменшено тільки на ті товари, рівень мита на ввезення яких перевищує рівень, зафіксований у протоколі про вступ України до СОТ на 2013 рік.

Ті ставки ввізного мита, які в Митному тарифі нижчі за міжнародні тарифні зобов?язання, залишені на діючому рівні.

За орієнтовними розрахунками міністерства, в разі збереження імпорту на рівні 2011 року надходження до держбюджету від сплати ввізного мита з товарів, зазначених у законопроекті, можуть зменшитися на 4 млн доларів.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Договір про зону вільної торгівлі перешкоджатиме "сирним" війнам

Нагадаємо, в червні 2012 року міністр економічного розвитку і торгівлі Петро Порошенко повідомив, що Міжвідомча комісія з міжнародної торгівлі прийняла рішення про введення спецмита на імпорт автомобілів.

Зараз ви читаєте новину «Уряд хоче знизити мито на катери та автомобілі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

5

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути