четвер, 19 грудня 2013 16:19

Уряд хоче створити враження кращої економічної ситуації - експерт про Держбюджет-2014

Уряд хоче створити враження кращої економічної ситуації - експерт про Держбюджет-2014
Фото: andriynovak.info

Економіст Андрій Новак переконаний, що збереження урядом прогнозу зростання ВВП на 3% в 2014 році занадто оптимістичне.

Про це він сказав в коментарі Gazeta.ua.

"На сьогодні український уряд закладає в економіці ріст ВВП близько трьох відсотків, хоча всі міжнародні авторитетні фінансові організації не прогнозують нам розвиток більше ніж один відсоток. Майже всі прогнози навколо нульового показника", - наголосив експерт.

Окрім того, Новак додав: "Наш Кабінет міністрів хоче створити враження кращої ситуації, ніж вона є насправді. Переконаний, що є варіанти при яких міг би бути кращий темп економічного розвитку, але для цього не достатньої просто кредитів та знижок на газ від Російської Федерації".

На думку експерта, потрібен поштовх для інвестиційного процесу. "Треба асоціація і зона вільної торгівлі з Європейським Союзом, щоби на Україну повернулись західні інвестори", - переконаний він. Новак наголосив, що це може значно поліпшити економічну ситуацію в країні.

Нагадаємо, доопрацьований проект державного бюджету на 2014 рік оприлюднено на сайті Верховної Ради. Кабмін зберіг прогноз зростання ВВП на 3% в 2014 році. При цьому він погіршив прогноз номінального ВВП з 1,694 млрд  до 1,653 млрд гривень. За прогнозами уряду, інфляція (індекс споживчих цін в середньому до попереднього року) становитиме 4,3%.

Зараз ви читаєте новину «Уряд хоче створити враження кращої економічної ситуації - експерт про Держбюджет-2014». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

12

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути