середа, 23 червня 2021 11:24

Укртрансгаз вимагає у Нафтогазу повернути 300 млн кубів палива фірмі, яку називали шахрайською - ЗМІ

Укртрансгаз вимагає у Нафтогазу повернути 300 млн кубів палива фірмі, яку називали шахрайською - ЗМІ
Укртрансгаз вимагає у НАК відшкодувати йому завдану шкоду, повернувши 305 млн кубометрів газу

Дочірня компанія Нафтогазу - Укртрансгаз - вимагає у НАК відшкодувати йому завдану шкоду і повернути 305 млн кубометрів природного газу, який передали ТОВ "Профі газ".

Про це йдеться у листі-претензії Укртрансгазу до Нафтогазу, який є у розпорядженні "Економічної правди".

У своєму листі компанія нагадує, що відповідно до рішення Арбітражного суду Києва від 12.07.2020 Укртрансгаз повернув ТОВ "Профі газ" (правонаступник компанії "Укренергозбут") як новому стягувачу 305 млн куб. газу.

Компанія заявляє, що у 1999 році Нафтогаз поставив 305 млн кубів без погодження таких дій з власником газу - ЗАТ "Укренергозбут".

"Таким чином, неправомірні дії НАК "Нафтогаз України", які полягали в безпідставному розпорядженні природним газом обсягом 305 млн кубометрів, призвели до ситуації, за якої АТ "Укртрансгаз" було зобов'язане повернути природний газ ЗАТ "Укренергозбут" (ТОВ "Профі газ") з власного ресурсу", - йдеться в позиції Укртрансгазу.

"У зв'язку з чим у НАК існує обов'язок щодо компенсації/повернення АТ "Укртрансгаз" природного газу в обсязі 305 млн кубометрів", - додали в компанії.

Водночас у відповіді на претензію Нафтогаз відкинув твердження Укртрансгазу про те, що розпоряджався газом без погодження ЗАТ "Укренергозбут".

"Такі твердження є помилковими, оскільки у спірний період компанія не мала повноважень здійснювати розподіл газу", - йдеться у відповіді Нафтогазу, яка є у розпорядженні ЕП.

У Нафтогазі заявили, що не зобо'язані повертати Укртрансгазу 305 млн кубометрів газу, а також про безпідставність претензії.

В Укртрансгазі пояснили, що передали у рамках мирової угоди компанії "Профі-Газ" 300 млн кубів газу тому, що на момент ухвалення мирової угоди юридично саме вона мала на це право. Укртрансгаз позичив у Нафтогазу цей газ, аби розрахуватись з "Профі газ".

Госпсуд Києва рішеннями від 10 та 13 листопада 2020 року затвердив мирову угоду, яка передбачає передачу 300 млн кубів газу Укртрансгазу пулові фірм, з якими держкомпанія донедавна вела запеклу боротьбу і відкрито називала шахрайськими.

2 листопада компанія Укртрансгаз звернулася до Господарського суду Києва з вимогою затвердити мирову угоду, яка передбачає передачу 300 млн кубів газу пулові фірм, з якими держкомпанія донедавна вела запеклу боротьбу і відкрито називала шахрайськими.

Правління НАК "Нафтогаз України" проголосувало за укладення мирової угоди з фірмами, з якими до недавнього часу вело запеклу боротьбу і відкрито називало шахрайськими.

Зараз ви читаєте новину «Укртрансгаз вимагає у Нафтогазу повернути 300 млн кубів палива фірмі, яку називали шахрайською - ЗМІ». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути