середа, 11 грудня 2019 12:41

Укргазбанк частково приватизують

Укргазбанк частково приватизують
Уряд передбачив можливість інвестицій в банк Фото: Капітал

Укргазбанк тепер може укласти кредитну угоду з Міжнародною фінансовою корпорацією, входить до структури Світового банку. Це передбачає можливість входження у капітал українського банку.

Постанову про це опублікували на сайті Кабміну.

Міністерку фінансів України Маркарову уповноважли підписати документи для реалізації кредитної угоди. Частину акцій Укргазбанку можуть передати Світовому банку.

Уряд затвердив основні умови цієї угоди та уповноважив Мінфін, у разі передачі акцій Укргазбанку, передбачати витрати, які пов'язані з цією угодою, у бюджеті.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: НБУ порахував, скільки проблемних банків в Україні

"У разі приватизації бюджет може отримати до 6 мільярдів гривень від їхнього продажу", - зазначив прем'єр-міністр Олексій Гончарук.

Найближчим часом Світовий банк може ввійти у капітал державного Укргазбанку. Приватизувати банк планує Міжнародна фінансова корпорація (IFC), яка входить до структури Світового банку. "Мінфін працює на сьогоднішній день із IFC щодо входження у капітал Укргазбанку. Це дійсно подія, яка має статися найближчим часом. Це буде перша угода і перший реалізований крок щодо того, як держава скорочує частку у банківському секторі", - повідомила заступник голови НБУ Катерина Рожкова.

Зараз ви читаєте новину «Укргазбанк частково приватизують». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути