Ексклюзиви
понеділок, 24 жовтня 2022 15:35

Україну потрібно відразу прив'язати до внутрішнього європейського ринку – Шольц

Україну потрібно відразу прив'язати до внутрішнього європейського ринку – Шольц
Канцлер Німеччини Олаф Шольц закликав інвестувати в Україну, яка у майбутньому стане членом ЄС. Фото: eastnews.ua

Німеччина підтримує членство України в Євросоюзі у майбутньому.

Канцлер Німеччини Олаф Шольц сказав про це у виступі на відкритті п'ятого німецько-українського бізнес-форуму з відбудови України у Берліні. Про це повідомляє "Укрінформ".

"У такий спосіб ми також несемо відповідальність за те, що всі давно зрозуміли після Майдану: Україна є частиною європейської сім'ї. Я говорю дуже серйозно і розумію всі наслідки цього – ми хочемо, щоб Україна стала частиною Європейського Союзу", – сказав Шольц.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Шольц повідомив хороші новини про Iris-T

Це рішення є сигналом приватним інвесторам. Вони вкладатимуть кошти в країну, яка буде частиною ЄС і частиною спільного європейського ринку. Це впливає і на відбудову України.

"Це означає, що і в логістиці, і в транспорті треба діяти так, щоб "прив'язати" Україну відразу до внутрішнього європейського ринку. Це означає, що експортні шляхи мають бути відкриті для українських продуктів, для українських фірм. І одночасно треба пам'ятати про довкілля і про екологічне сільське господарство", – вказав канцлер.

Також потрібно підвищити ефективність і розбудувати експорт електроенергії з України в ЄС, зміцнити українську енергетичну систему.

"В України є сонце, вітер – це дуже хороші передумови для того, щоб вона була не просто транзитною країною, а експортером відновлювальної енергії. Вже є перша угода між українським та німецькими підприємствами, і ми знаємо, що тут є великий потенціал", – підсумував Шольц.

23 червня всі 27 країн-членів ЄС ухвалили рішення надати Україні статус кандидата на вступ до блоку.

В уряді заявили про виконання всіх рекомендацій Європейської комісії до кінця року.

Серед вимог ЄС – призначення директора Національного антикорупційного бюро.

Більшість країн Європейського Союзу вже бачить Україну членом ЄС. Сумнівів немає, що впродовж двох-трьох років ми отримаємо членство у Європейському Союзі. На цьому наголосив президент України Володимир Зеленський.

Зараз ви читаєте новину «Україну потрібно відразу прив'язати до внутрішнього європейського ринку – Шольц». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути