Ексклюзиви
пʼятниця, 30 вересня 2022 13:54

Коли Україна стане членом Євросоюзу – Зеленський назвав терміни

Коли Україна стане членом Євросоюзу – Зеленський назвав терміни
Президент України Володимир Зеленський поспілкувався з університетською спільнотою та громадськими діячами Швейцарії. Фото: president.gov.ua

Більшість країн Європейського Союзу вже бачить Україну членом ЄС.

Сумнівів немає, що впродовж двох-трьох років ми отримаємо членство у Європейському Союзі. На цьому наголосив президент України Володимир Зеленський під час спілкування з університетською спільнотою та громадськими діячами Швейцарії, повідомляє пресслужбу президента.

"Ми вже здобули статус кандидата – потужно працювали над цим навіть під час війни… Країна обрала шлях у Євросоюз. І більшість країн ЄС нас уже там бачать", – зазначив Зеленський.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Росія прирівняє себе до ЛДНР – Зеленський

За його словами, Україна також прагне членства в НАТО. Паралельно готує договір щодо гарантій безпеки. Президент зазначив, що невідомо, скільки триватиме шлях до НАТО, але впродовж цього часу Україні потрібні гарантії безпеки.

"Ми розробили серйозний документ – рекомендації до цього договору для кола країн – гарантів безпеки для України. Нам цей договір дуже потрібен. І вкрай потрібен на шляху до НАТО", – наголосив Зеленський.

Україна отримала €500 млн грантової допомоги від Європейського Союзу. Кошти надійшли до державного бюджету, їх направлять, зокрема, на соціальну і гуманітарну сфери.

У серпні Європейський парламент ухвалив пакет макрофінансової допомоги Україні. Це другий транш фінансової допомоги від ЄС у $9 млрд.

Зараз ви читаєте новину «Коли Україна стане членом Євросоюзу – Зеленський назвав терміни». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8759
Голосування "Розумна мілітаризація" від Міноборони
  • Держслужбовців потрібно брати на роботу лише після військової підготовки
  • Це має бути однією з вимог і для балотування в органи місцевого самоврядування, парламент та суди
  • Для держслужбовців військова підготовка не повинна бути обов'язковою
  • Мені байдуже
Переглянути