неділя, 22 грудня 2019 16:24

Український банк змінив власника

Український банк змінив власника
IdeaBank - один з найперших комерційних банків в Україні, заснований 1989-го під назвою "Прикарпатлісбанк". Пізніше називався "Прикарпаття" та "Плюс Банк". З 2011 року носить теперішню назву. Має головний офіс у Львові Фото: wikimedia.org

Український IdeaBank придбала група Dragon Capital та невідомий приватний інвестор. Вони заволоділи 100% акцій банку. Це перша угода по купівлі банку на українському ринку з 2016 року.

Попередній власник корпорація Getin Holdings S.A. з Польщі отримає 1,37 млрд грн - $58,45 млн. Це приблизно 1,6 капіталу банку. Dragon Capital не коментує комерційні умови до завершення угоди, повідомляє НВ.

"Угода набере чинності після погодження Антимонопольним комітетом України та Національним банком України. Після виконання сторонами всіх попередніх умов", — зазначили у Dragon Capital.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Що буде з Приватбанком, якщо його націоналізацію визнають незаконною

За даними видання FinClub, новим керівником фінансової установи стане колишній генеральний директор Альфа-Банку Іван Світек.

Укргазбанк тепер може укласти кредитну угоду з Міжнародною фінансовою корпорацією, входить до структури Світового банку. Це передбачає можливість входження у капітал українського банку.

Постанову про це опублікували на сайті Кабміну.

Зараз ви читаєте новину «Український банк змінив власника». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути