вівторок, 03 лютого 2015 11:45

Український авторинок почав рік з нового антирекорду

Український авторинок почав рік з нового антирекорду

Продажі нових легкових автомобілів у січні поточного року склали тільки 2,597 тис. од., що в 4,6 рази менше аналогічного показника січня минулого року, повідомляє асоціація "Укравтопром" на своєму сайті.

"Український ринок нових легкових автомобілів почав рік з антирекорду. Крім значного падіння обсягів продажів, суттєво змінилася і структура ринку", - інформує асоціація.

Лідером ринку з часткою 13% став автобренд Nissan проти дев'ятого місця в рейтингу в січні-2014. При цьому продажі авто цієї марки скоротилися на 35% - до 340 од.

Другу позицію проти восьмої в січні минулого року, незважаючи на втрату 65% в обсягах продажів (до 200 од.) зайняв французький бренд Renault.

"Таким чином, автомобілі французько-японського альянсу, крім перших двох місць січневого рейтингу, забезпечили більш 20% всіх продажів на українському ринку нових легкових авто", - резюмують в асоціації.

Третє місце українці віддали Skoda, придбавши 188 автомобілів цієї марки. Рік тому автомобілів Skoda в Україні було продано на 542 од. більше, але бренд тоді перебував лише на п'ятій позиції рейтингу.

Четверта сходинка рейтингу за Toyota, яка в торішньому січні займала другу позицію. Поточний результат Toyota - 180 шт., що на 87% менше, ніж у січні-2014.

Замикає ТОП-5 січня з показником 174 автомобілів Mazda, яка займала рік тому лише 15-е місце з результатом 238 од.

Нагадаємо, що в січні 2014 року на авторинку України лідирували автомобілі Geely, які тоді ще збиралися на Кременчуцькому автоскладальному заводі. Далі в ТОП-5 слідували Toyota, ZAZ, Ford і Kia.

Зараз ви читаєте новину «Український авторинок почав рік з нового антирекорду». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути