середа, 05 червня 2013 11:20

Україні потрібно зміцнювати свою позиції на ринку Митного союзу - Азаров

Україні потрібно зміцнювати свою позиції на ринку Митного союзу - Азаров
Микола Азаров: Три роки уряд наполегливо працює над пошуком нових ринків. Фото: kmu.gov.ua

Україна треба зміцнювати свою позиції на ринку Митного союзу, бо у цих країнах - економічний розвиток.

Про це під час засідання уряду сказав прем'єр-міністр Микола Азаров.

Він наголосив, що Україна намагається розвивати співпрацю з різноманітними ринками у всьому світі і з підписанням меморандуму не залишає свої прагнення співпрацювати з європейськими ринками.

"Ринок Європейського союзу, до якого ми наполегливо прагнемо увійти, має інші переваги і інші вимоги. До них треба певний час підтягатися. Але це - економічна стратегія України, - запевнив прем'єр-міністр. - Протиставляти ці два ринки - двох митних союзів - ми просто не маємо права".

Азаров запевнив: "Три роки уряд наполегливо працює над пошуком нових ринків. Ідуть переговори про створення вільної торгівлі з Канадою, Ізраїлем, Туреччиною, Сербією, В'єтнамом тощо. Та в умовах світової рецесії ринок Митного союзу, країни якого навпаки продовжують економічний розвиток, для України відкриває можливості економічного розвитку".

На ринку Митного союзу, за словами Азарова, треба ефективно працювати та зміцнювати свої позиції.

"Насправді, що цікавить партнерів українських компаній в Росії, Білорусі і Казахстані: а як працювати, якщо тобі невідомо, як будуть змінюватися правила роботи. Достатньо згадати, яких втрат ми зазнали, коли минулого року було введено так званий утилізаційний збір. Україна була поставлена перед фактом і не могла навіть висловити свою позицію", - розповів він.

Натомість, з підписанням меморандуму, за словами прем'єра, Україна отримала можливість брати участь у засіданнях всіх робочих органах Євразійської економічної комісії, знайомитися з проектами документів і виступати зі своєю думкою щодо ти х чи інших рішення.

"Таким чином, ми будемо знати про ті процеси, які відбуваються у Митному союзі на стадії підготовки рішень і відповідно пропонувати оптимальні для всіх сторін рішення та будувати власну економічну політику", - підкреслив Азаров.

Зараз ви читаєте новину «Україні потрібно зміцнювати свою позиції на ринку Митного союзу - Азаров». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

14

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути