вівторок, 22 лютого 2011 08:37

Україні напророкували рік дефолтів та невиплат зарплат

Україні напророкували рік дефолтів та невиплат зарплат

Нинішній рік буде роком дефолтів.

Таку думку висловив президент Центру ринкових реформ Володимир Лановий.

"2011 рік буде роком дефолтів. Це - дрібні дефолти, коли уряд відмовляється, не може вчасно виплатити зарплату, лікарняні. Десь щось рветься. Тобто зібрали значно менше, ніж є, - і уряд вже в ручному режимі визначає, що вже є першочерговим - оцим заплатимо, а ці хворі (про заборгованість з виплат лікарняних. - ред.) ще полежать. Вони ж не піднімуться на страйк, вони ж не органзовані, ці хворі", - наголосив він.

На думку експерта, поява таких "дрібних дефолтів" - це прояв фінансових дисбалансів, нестачі грошей, і продовження кризи державних фінансів. Також, зауважив економіст, це прояв такого ручного режиму, коли Фонд соціального страхування мав би збалансувати власні доходи і видатки.

"Це означає, що зарплат стало менше, не виплачуються вони вчасно. А відрахування від зарплати ідуть у Фонд соціального страхування. Таким чином не надходять планові надходження до Фонду і не виплачуються лікарняні", - зауважив Лановий.

Нагадаємо,голова Національного форуму профспілок України Мирослав Якібчук повідомив, що заборгованість по виплаті лікарняних в Україні сягнула критичної межі. За його даними, станом на січень 2011 року фінансовий дефіцит бюджету Фонду соціального страхування становить понад 750 млн грн.

"Така ситуація може призвести до того, що дефіцит Фонду на кінець 2011 року може сягнути понад 1,5 млрд грн., що буде фактично означати крах для всієї системи соціального страхування", - наголосив Якібчук.

Зараз ви читаєте новину «Україні напророкували рік дефолтів та невиплат зарплат». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

3

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути