четвер, 24 січня 2019 13:37

Українцям пообіцяли компенсувати неякісну комуналку: подробиці

Українцям пообіцяли компенсувати неякісну комуналку: подробиці
В Україні ввели гарантії по виплаті компенсації за неякісні послуги з енергопостачання. Фото: УНН

Українці можуть отримати компенсацію за неякісні послуги з електропостачання. Якщо споживач не отримав гроші вчасно, може звернутися із заявою до компанії.

"Якщо компанія необґрунтовано відмовляє в наданні компенсації або не реагує на звернення, споживач повинен звернутися до Національної комісії у сфері енергетики та комунальних послуг і територіальним органам", - написала у Facebook голова НКРЕКП Оксана Кривенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ціну на послуги транспортування газу знизили вдвічі: що зміниться

Якщо факт невиплати компенсації за результатами перевірок підтвердять, НКРЕКП зобов'яже надати компенсацію в подвійному розмірі. Також накладе на компанію штраф.

"Щоправда, компенсацію не виплачують, якщо компанія довела форс-мажорні обставини. Крім того, вдалося довести, що дії споживача привели до аварійної перерви в електропостачанні або недотриманні показників якості електричної енергії. Компенсацію не надають у випадку запланованих із попередженням перерв в електропостачанні. Також у випадку відмови споживача у письмовому вигляді від отримання компенсації", - каже Оксана Кривенко.

НКРЕКП ввела гарантовані стандарти якості послуг з електропостачання та компенсації споживачам за їх недотримання. Порядок надання компенсації набув чинності 24 жовтня 2018-го.

Зараз ви читаєте новину «Українцям пообіцяли компенсувати неякісну комуналку: подробиці». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути