пʼятниця, 21 грудня 2018 17:40

Ціну на послуги транспортування газу знизили вдвічі: що зміниться

Ціну на послуги транспортування газу знизили вдвічі: що зміниться
Середня ціна на газ за контрактами на січень 2019 року становить 10 306 грн за тисячу кубометрів. У цю вартість входить ціна за транспортування і вхід у систему. За новим тарифом така ж кількість блакитного палива може продаватися за 10 142 грн. Фото: НКРЕКУ

В Україні ціну на послуги транспортування газу знизили удвічі.

"Зазначені тарифи є складовою кінцевої ціни природного газу для наших споживачів, - фактично на $6 зменшиться ціна імпортованого блакитного палива на оптовому ринку", - написала у Facebook голова Національної комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики та комунальних послуг Оксана Кривенко.

Середня ціна на газ за контрактами на січень 2019-го становить 10 306 грн за тисячу кубометрів. У цю вартість входить ціна за транспортування і вхід у систему. За новим тарифом така ж кількість блакитного палива може продаватися за 10 142 грн.

"Українська газотранспортна система закріпить свою конкурентоспроможність, як абсолютна і більш економічно вигідна альтернатива Північному потоку та іншим обхідним газопроводам", - каже Оксана Кривенко.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: З'явилися нові розцінки на тепло з 1 січня 2019 року

Вона додала, що прогнозує збільшення завантаженості газопроводів і газосховищ, які задіяні в поставках палива на український ринок.

"Також газовидобувна галузь отримала додатковий стимул для нарощування обсягів виробництва. Це особливо важливо напередодні 2019-го, коли будуть проводитися міжнародні аукціони на залучення іноземних інвестицій у газовидобувні площі", - пояснила голова НКРЕКП.

За її словами, новий тариф покриває всі операційні витрати оператора ГТС і забезпечує достатній рівень прибутку для інвестицій.

10-11 грудня НКРЕКП затвердила підвищення на 12-24% тарифів на тепло для населення для 26 виробників теплоенергії (ТКЕ). Перегляд тарифів на опалення з урахуванням нової ціни на газ був однією з обов'язкових умов Міжнародного валютного фонду (МВФ).

Зараз ви читаєте новину «Ціну на послуги транспортування газу знизили вдвічі: що зміниться». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути