вівторок, 03 липня 2012 12:18

Українцям платитимуть 1 тисячу за молодняк від 12 до 15 місяців

Українцям платитимуть 1 тисячу за молодняк від 12 до 15 місяців
Кабмін запровадив дотації в розмірі 1 тис. грн/голову за утримання молодняку ??великої рогатої худоби. Фото: agrotimes.net

Кабінет міністрів запровадив дотації в розмірі 1 тис. грн/голову за утримання молодняку ??великої рогатої худоби (ВРХ) віком від 12 до 15 місяців.

Це закріплено постановою Кабміну від 25 червня 2012 №593.

Документ також дещо підкоригував вимоги до віку ВРХ, за утримання якого раніше вже нараховувалися дотації. Так, 250 грн/голову будуть виплачуватися за молодняк віком від трьох до шести місяців, 500 грн - від шести до дев'яти місяців, 750 грн - від дев'яти до 12 місяців.

Нагадаємо, в квітні цього року уряд вирішив виплачувати спеціальну бюджетну дотацію фізичним особам у розмірі 250 грн/голова за утримання молодняку ??ВРХ у віці від трьох до п'яти місяців, а також 500 грн/голова молодняку ??від шести до восьми місяців і 750 грн/голова молодняка від дев'яти до 11 місяців.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Євро подешевшав на 1 копійку, курс долара не змінився

Міністерство аграрної політики і продовольства має намір протягом липня виплатити більше 8 млн грн спеціальних бюджетних дотацій за утримання молодняку ??великої рогатої худоби (ВРХ). За оперативною інформацією регіонів, на кінець червня майже 21 тис. селян подали заявки на отримання державної бюджетної дотації за утримання та збереження близько 26 тис. телят ВРХ.

Згідно з даними офіційної статистики, поголів'я великої рогатої худоби в Україні станом на 1 червня 2012 року становитиме майже 5,2 млн голів, що на 0,1% більше, ніж на аналогічну дату 2011 року.

Зазначимо, що на думку президента асоціації Українського клубу аграрного бізнесу Алекса Ліссітси, кошти, що виділяються на дотації за утримання великої рогатої худоби, ефективніше було б використати для розвитку індустріального виробництва молока.

Зараз ви читаєте новину «Українцям платитимуть 1 тисячу за молодняк від 12 до 15 місяців». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути