понеділок, 03 квітня 2017 11:23

Українці їдять утричі менше хліба

З 2000 року виробництво хліба та хлібобулочних виробів в Україні зменшилось з 2,5 млн т до 1,1 млн т, пише agroportal.

Автор: loveandcook
  Почали менше споживати хліба
Почали менше споживати хліба

Більша частка виробництва - це хліб пшеничний. На хліб житній, з пшеничного та житнього борошна припадає 33%. На батони і багети - 24% від усього виробництва хліба нетривалого зберігання.

Автор: agroportal
  Почали менше споживати хліба
Почали менше споживати хліба

"Споживання хліба українцями протягом 2000-2016 років скоротилося з 50 кілограмів до 26 кілограмів на людину в рік. Якщо порівнювати цей показник, наприклад, з 1995 роком, то споживання хліба зменшилося утричі", - розповідають аналітики порталу.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: Ціни на їжу в Україні досягли рівня європейських країн

У лютому раптово подорожчав хліб. Ціна зросла через підвищення вартості енергоресурсів та мінімальної зарплати до 3,2 тис. грн. Піднялися ціни на борошно. Воно в собівартості хліба займає 40%.

Зараз ви читаєте новину «Українці їдять утричі менше хліба». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути