вівторок, 15 січня 2013 10:59

Українці понесли гривні до банків через "святкові" відсотки - експерт

Українці понесли гривні до банків через "святкові" відсотки - експерт
Фото: politdengi.com.ua

Зростання обсягу залишків на депозитних рахунках у гривні в кінці 2012 року було зумовлене, зокрема, акційними відсотками.

Таку думку висловив президент Українського аналітичного центру Олександр Охріменко в ефірі Першого ділового каналу.

"Популярність гривневих депозитів зростає. Хоча, можливо, не так швидко, як ми хочемо. У кінці року були привабливі ставки по гривневим депозитам. Крім того, багато банків пропонували "святкові" депозити у гривні. Це теж вплинуло на зростання кількості охочих скористатися такими депозитами. Були випадки, коли люди достроково забирали валютні депозити, міняли і клали на гривневі депозити", - сказав Охріменко.

Експерт пояснив зростання довіри населення до гривні.

"Коли були прогнози, що долар буде 9-10 гривень, звісно, якась частина населення хотіла побачити такий курс. Але у кінці року побачили, що гривня, навпаки, укріпляється. Тоді почалася інша паніка: люди почали міняти долари на гривні, побачивши, що ніякої девальвації немає", - розповів Охріменко.

Нагадаємо, інтерес населення до готівкової іноземної валюти різко знизився - чистий попит (різниця між купівлею і продажем) на неї у грудні становив лише $210 млн.

Разом з падінням попиту на валюту в грудні зріс інтерес населення до гривневих депозитів - за один місяць громадяни поклали на банківські рахунки 6,4 млрд грн.

Зараз ви читаєте новину «Українці понесли гривні до банків через "святкові" відсотки - експерт». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

2

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 35413
Голосування Які умови миру і зупинення війни для вас прийнятні
  • Відмова від Донбасу, але вивід військ РФ з усіх інших територій
  • Замороження питання Криму на 10-15 років
  • Відмова від Криму і Донбасу за умови надання гарантій безпеки від Заходу щодо всіх інших територій
  • Зупинка війни по нинішній лінії фронту
  • Лише повне відведення військ РФ до кордонів 1991-го
  • Ваш варіант
Переглянути