пʼятниця, 16 квітня 2021 19:58

Українці показали, яке житло здають для проходження карантину в Польщі
13

Ліжко у кімнаті для проходження карантину обійдеться від 200 до 500 гривень
Фото: надане власниками хостелу
Ліжко у кімнаті для проходження карантину обійдеться від 200 до 500 гривень
Ліжко у кімнаті для проходження карантину обійдеться від 200 до 500 гривень
Ліжко у кімнаті для проходження карантину обійдеться від 200 до 500 гривень
Ліжко у кімнаті для проходження карантину обійдеться від 200 до 500 гривень

Місяць тому Польща відмовилась приймати українські тести на коронавірус. Тому, всі громадяни, які приїздлять на роботу чи з інших причин, мусять здати тест у Польщі або пройти 10 денний карантин. Тому останнім часом стало популярне житло на карантин. Здають таке переважно українці. І коштує ліжко- місце від 188 до 525 гривень на день.

"Житло на карантин найчастіше пропонують у групах українців в Польщі. Зараз є трохи незадоволення, що почали робити тести у Польщі. От, я заробляв на тому, що в мене українці відбували повний карантин. За весь період отримував 3 тисячі гривень. За ці гроші також купував мінімальний набір продуктів. А зараз їдуть на день – два, після кожного прибери, постелі зміни. Роботи додалося, а заробітки впали", - розповідає Сергій Єрохін, який здає житло у Варшаві.

ЧИТАЙТЕ ТАКОЖ: "Зарплати заробітчан перестали зростати" - експерт розповів про реальні заробітки за кордоном

В мережі українці опублікували, які умови пропонують на карантин. Найчастіше це хостели. Люди, які приїздять в один день, потрапляють в одну кімнату.

"Я відбував карантин у Кракові. Знімав житло на 2 дні, щоб здати тест. За добу платив 200 гривень. Тести тут роблять протягом доби, але менш, ніж на два дні не поселяють. Сам тест коштує від тисячі до 1200 гривень. Умови нормальні. Був неподалік від центру. Кімната чиста, охайна. Власниця безкоштовно пригощала чаєм, дала можливість випрати речі.", - каже заробітчанин Юрій Федик.

Найчастіше для чоловіків і жінок окремі кімнати, або спільні для пар. Найдорожче житло під карантин у Варшаві. Однокімнатні апартаменти обійдуться в 5250 гривень на 10 днів. Але власник забезпечує триразовим харчуванням.

"В нас дуже хороші пайки. До того ж на одну людину чи на пару в повному розпорядженні кімната, де є і мінікухні і туалет з ванною", - каже власник.

Половина громадян живуть від зарплати до зарплати. Це так звана модель трудового рабства. Понад третина населення не може придбати собі в повному обсязі ліки, оплатити необхідну медичну допомогу, за даними Держстату. В Україні приблизно четверта частина домогосподарств отримують субсидії. Декілька років тому було майже 50 відсотків. Зменшення їхньої кількості відбулося не тому, що українці стали багатші. А завдяки жорсткішим критеріям відбору тих, хто має право на отримання виплат.

Зараз ви читаєте новину «Українці показали, яке житло здають для проходження карантину в Польщі». Вас також можуть зацікавити свіжі новини України та світу на Gazeta.ua

Коментарі

Залишати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі

Голосів: 8642
Голосування На яку допомогу від Європи та світу Україні варто розраховувати після війни?
  • Польща обіцяє "план Маршалла" - велику програму фінансової підтримки
  • Списання всіх боргів за зовнішніми кредитами
  • Всі кошти від конфіскації майна та ресурсів РФ у світі
  • Допомоги не буде. Обмежаться підтримкою біженців
  • Мені байдуже
Переглянути